فهرست مطالب
عمل جراحی بینی استخوانی
عمل بینی یکی از دغدغه هایی است که اکثر افراد با آن روبرو هستند. در این میان درصدی از مردم دارای بینی با ساختار استخوانی هستند. استخوانی بودن و برجسته بودن تیغه بینی آن ها بسیار واضح و آشکار است. بینی های استخوانی قوز های نسبتا برجسته و خشنی دارند و غضروف های آن ها بسیار محکم است، اما پوست بسیار نازکی دارند که این نوع پوست سبب می شود. تا عیوب ریز بینی بیشتر نمایان شود. عمل جراحی بینی استخوانی که یکی از زیباترین عمل های بینی شناخته شده است. اغلب افرادی با ویژگی های مشخص این عمل را انجام می دهند. یرای اثبات این موضوع می توان به میزان بالای رضایتمندی به این نوع از عمل بینی اشاره کرد.
ویژگی هایی بینی استخوانی
بینی استخوانی نقطه مقابل بینی گوشتی است. بینی استخوانی همانطور که از نامش بر می آید، حالت استخوانی دارد و استخوان و غضروف زیادی زیر پوست آن قرار گرفته است،بینی استخوانی به بینی های لاغری گفته می شود که حالتی کشیده دارند و در برخی موارد دارای قوز یا انحراف در تیغه بینی هستند. تفاوت های این مدل بینی با بینی گوشتی باعث می شود شرایط جراحی رینوپلاستی برای آن نیز متفاوت باشد. برخی از ویژگی های بینی استخوانی عبارت هستند از:
- پوست نازک با چربی زیر پوست کم.
- ساختار محکم و استخوانی.
- کشیدگی یا افتادگی نوک بینی.
- بافت غضروفی محکم به طوری که با دست قابل انعطاف و جابجایی نیست.
در واقع یکی از نکاتی که بسیاری از جراحان بینی به آن اذعان دارند این است که جراحی بینی استخوانی به مراتب نسبت به جراحی بینی گوشتی آسان تر است. و همچنین نتیجه بهتری را برای افراد به همراه دارد. یکی از مهم ترین تفاوت های بین جراحی بینی استخوانی و گوشتی، روند عمل و نتیجه آن می باشد. جراحی بینی گوشتی باید توسط یک جراح بینی باتجربه انجام شود. چرا که غضروف بینی ضعیف تر است و عمل کردن آن به همین دلیل سخت تر خواهد بود.
روند جراحی بینی استخوانی
اگر با بررسی بینی خود متوجه شدید بینی شما از نوع استخوانی است، می توانید خیال نسبتا راحتی درباره نتیجه عمل بینی استخوانی خود داشته باشید. زیرا بینی شما بسیاری از عوامل چالش زایی که در بینی گوشتی وجود دارد را ندارد.
جراحی بینی استخوانی حتما باید بینی برش خورده تا پزشک به نواحی استخوانی دسترسی کاملی پیدا کند. زمانی که برش روی سطح پوست انجام شد پزشک به راحتی می تواند استخوان اضافی روی بینی را برداشته سپس کناره های بینی را به هم نزدیک کرده سپس بخیه بزند.
بر اساس نوع بینی و نتیجه مورد انتظار از عمل جراحی بینی به دو شکل باز و بسته انجام می شود.
جراحی بینی به روش بسته
در روش بسته همه برش ها در داخل بینی زده شده و برشی در کلوملا زده نمی شود. عدم ایجاد برش در ناحیه کلوملا کاهش میزان تورم و کبودی کاهش مدت زمان دوره نقاهت پس از عمل . از مزایای جراحی بینی بسته می باشد.
لازم به ذکر است که در جراحی بینی بسته . به دلیل عدم ایجاد برش در ناحیه میانی حفره های بینی جراح بینی امکان ایجاد اصلاحات وسیع بر روی بینی را ندارد. چرا که به دلیل عدم وجود برش در کلوملا نمی تواند پوست بینی را به طور کامل از روی اسکلت بینی جدا کند و تغییرات مورد نظر خود را اعمال نماید.
برای مثال، ساختارهای عملکردی و نگهدارندهی بینی درگیر نمیشوند، مدت زمان انجام جراحی کوتاهتر است و تورم کمتری پس از عمل ایجاد میشود. رینوپلاستی بسته یک روش عالی برای بیمارانی است. که از ظاهر نوک بینی خود رضایت داشته و نیازی به تغییر در این ناحیه ندارند.هنگام انتخاب بین جراحی باز یا بسته بینی باید با جراح پلاستیک دربارهی اینکه کدام روش بهترین نتایج را برای شما به همراه خواه داشت صحبت کنید. بسیاری از جراحان تمایل دارند از تکنیکهایی استفاده کنند که در آن تخصص دارند. بنابراین اگر برای انجام جراحی زیبایی بینی مضطرب هستید باید با جراح خود در مورد اهداف زیبایی مد نظر خود صحبت کنید.
جراحی بینی به روش باز
در روش باز برش های لازم هم در داخل بینی و هم در ناحیه کلوملا ایجاد می شوند. در نتیجه وسعت دید جراح بینی در این روش بسیار بالا بوده و قدرت مانور وی نیز جهت اعمال تغییرات بالا می رود.
این روش برای مواقعی کاربرد دارد. که فرد می خواهد تغییرات اساسی روی بینی ایجاد کند. در واقع جراح با برش روی تیغه و پره ها می تواند آناتومی بینی را به شکل کامل ببیند تا روی آن کار کند. این مدل جراحی یک ویژگی دارد و آن هم این است. که جراح روی غضروف و ساختار بینی تسلط کامل خواهد داشت و همین موضوع باعث می شود تا دقت جراحی بینی به روش باز بسیار بالاتر باشد. و در جراحی های پیچیده همچون جراحی انحراف بینی جراحی بینی ترمیمی و غیره کارآیی کافی را دارد.
بهترین مدل جراحی بینی استخوانی
اول اینکه بهترین مدل این نیست. که همگان به سمت آن بروند و بخواهند آن مدل خاص عمل کنند. بلکه بهترین مدل باید براساس شرایط فردی و نیز آناتومی صورت شما تعیین گردد. در واقع با توجه به شکل های مختلف صورت که گاهی افراد صورت های کشیده ای دارند گاها صورت افراد گرد و چاق است. باید با در نظر گرفتن حالت کلی صورت افراد بهترین مدل مشخص شود.
بینی استخوانی به دلیل ساختمان محکمی که دارد. توانایی این را دارد که تغییرات شدیدتری را تحمل کند. بنابراین انواع فرم های روی اکثر بینی های استخوانی قابل اعمال است. از بهترین و محبوب ترین مدل ها برای عمل بینی استخوانی می توان به مدل فانتزی، عروسکی، نیمه فانتزی، طبیعی و… اشاره نمود. بینی های استخوانی با توجه به غضروف محکمی که دارند می توان تا حد قابل توجهی آنها را کوچک کرد، بدون اینکه ترس از بازگشت به حالت اولیه وجود داشته باشد.
بارها و بارها بینی های عمل شده ای دیدیم که فرم بینی خوب بوده اما به صورت شخص به اصطلاح خودمانی نیامده. پس بهترین مدل عمل بینی استخوانی همان است که چهره فرد را منحصر به فرد نگه می دارد.
طول مدت جراحی بینی استخوانی
مدت زمان جراحی بینی استخوانی یکی از سوالات متداولی است که پرسیده می شود . اگر بخواهیم برای جراحی بینی مدت زمانی تعیین کنیم باید گفت که عمل بینی زمان مشخصی ندارد. چرا که به نوع ساختار بینی و تغییرات آن بستگی دارد. ولی معمولا بین 1 الی 3 ساعت زمان می برد. مدت زمان عمل بینی استخوانی به قوز روی بینی ، داشتن و یا نداشتن انحراف بینی بستگی دارد . همچنین اگر بیمار بعد از جراحی مشکل خاصی نداشته باشد، مرخص می شود.
علت قوز و برآمدگی بینی چیست؟
وجود قوز در بینی و ایجاد ظاهر ناخوشایند سبب شده بعضی افراد روی به عمل های زیبایی بیاورند. علت قوز و برآمدگی بینی بستگی به عوامل ارثی و عوامل محیطی دارد که در مورد هر کدام به اختصار صحبت خواهیم کرد.
علل ایجاد قوز می تواند ژنتیکی یا در اثر ضربه باشد.مشکل اغلب افراد به دلایل ارثی می باشد ولی دسته ای دیگر به دلیل ضربات و شکستگی بینی در دوران کودکی و جوش خوردن نامناسب استخوان مراجعه می کنند. یک گرافت غضروفی کوچک در ناحیه زیر چشم برای بالا بردن این ناحیه و در نتیجه رفع قوز وجود دارد. در بعضی افراد این غضروف کوچکتر از ان است که بتواند برآمدگی را محو نماید. ضربه به استخوان بینی نیز سبب کاهش سپتوم یا ارتفاع بینی می شود که معروف به دفورمیتی زینی است. هم چنین علت دیگر قوز بینی می تواند فرورفتگی پیشانی باشد.
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی
یکی از اصلی ترین و تاثیرگذارترین عوامل در شکل ظاهری و صورت هر شخصی بینی اوست. به همین دلیل است. که پس از جراحی زیبایی شاهد تغییرات چشمگیری در صورت افراد هستیم. سند اثبات این ادعا تفاوت صورت افراد در عکس های قبل و بعد عمل جراحی بینی است. اما نتیجه ی بعد از جراحی بینی در همه ی افراد به یک شکل نیست و دلیل این امر تفاوت در شکل بینی است. بینی کلا به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود که در زمان مشاوره برای انجام جراحی زیبایی بینی پزشک شما مطرح می کند که شما جز کدام دسته هستید. بینی استخوانی یا بینی گوشتی. که هر دو از تفاوت هایی نسبت به هم برخوردار هستند. این تفاوت ها عبارتند از:
پوست
ضخامت پوست بینی استخوانی کم می باشد.
غضروف
بینی های استخوانی نسبت به گوشتی از غضروفی مقاوم تر برخوردار است.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
قبل از هر جراحی باید یک سری اقدامات انجام شود تا نتیجه مطلوبی را برای فرد داشته باشد.
- قبل از جراحی در جلسه مشاوره حتما از انتظارات خود با پزشک صحبت کنید.
- اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتما پرشک خود را در جریان قرار دهید.
- جراح بینی آزمایش های لازم را برای کنترل انعقاد خون و به طور کلی برای بررسی وضعیت سلامتی فرد تجویز می نماید و فرد باید قبل از عمل بینی آن ها را انجام دهد.
- 2 هفته قبل از جراحی مصرف آسپرین و بروفن را قطع کنید چرا که منجر به افزایش خونریزی در روز عمل می شود.
- 2 هفته قبل از جراحی مصرف دخانیات، مشروبات الکلی را قطع کنید چرا که اکسیژن رسانی به خون را مختل می کند.
- بانوان قبل از جراحی زیبایی بینی باید با انجام تست بارداری از باردار نبودن خود اطمینان کسب کنند.
- روز عمل حتما باید ناشتا به کلینیک مراجعه کنید.
- خانم ها در روز عمل نباید هیچ آرایشی روی صورت داشته باشند. هچنین آقایان نیز باید ریش و سبیل خود را کوتاه کنند.
- در روز عمل حتما یک نفر به عنوان همراه کنار شما باشد. همچنین نیم ساعت قبل از جراحی در کلینیک حضور داشته باشید.
- شب قبل از عمل بینی شام سبکی میل نمایید و به مدت شش الی هشت ساعت قبل از عمل بینی ناشتا باشید. دلیل این که باید حین عمل معده خالی باشد ؛ این است که محتویات معده برگشت نداشته باشد و در تنفس فرد اختلال ایجاد ننماید.
- روز جراحی لباس راحت بپوشید یا از پیراهنی استفاده نمایید که از جلو دکمه داشته باشد که هنگام تعویض، لباس با بینی تماسی نداشته باشد.
مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی
- به منظور کاهش کبودی و میزان تورم بلافاصله بعد از عمل بینی تا 48 الی 72 ساعت کمپرس سرد را به صورت متناوب در اطراف بینی استفاده نمایید.
- داروهایی که توسط پزشک به منظور کاهش درد و تورم تجویز شده است را باید حتما به موقع مصرف کنید. علاوه براین ها کمپرس یخ نیز بسیار موثر است.
- مصرف نمک و ادویه های تند را بعد از جراحی کاهش دهید چرا که تورم بینی را بیشتر می کند.
- بعد از جراحی حتما به مدت 10 روز الی دو هفته استراحت داشته باشید.
- در زمان خواب حتما به این نکته توجه داشته باشید که بینی به بالش برخورد نداشته باشد، بهترین حالت خواب به پشت (طاق باز) می باشد.
- حتما می بایست در زمان استراحت، سر بالاتر از بدن باشد (به کمک دو بالش) چرا که این کار منجر به بهبود جریان خون می شود، همچنین کبودی و تورم بعد از عمل را کاهش می دهد.
- روز اول استراحت کامل نمایید و هنگام خوابیدن حالت طاقباز بخوابید و سر را با قرار دادن دو بالشت بالاتر از حد معمول قرار دهید.
- دو هفته بعد از جراحی از عطسه و فین کردن با دهان بسته اجتناب کنید چرا که مخاط بینی را تحت فشار قرار می دهد.
- بعد از جراحی به هیچ وجه غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند را مصرف نکنید.
- در زمان مسواک زدن حتما از مسواک نرم استفاده کنید و به هیچ وجه به لب بالایی خود فشار وارد نکنید.
- حداقل به مدت 2 ماه از عینک استفاده نکنید و استفاده از لنزهای طبی بعد از کاهش تورم مانعی ندارد.
- 2 هفته بعد از جراحی از مصرف سیگار، قلیان و مشروبات الکلی خودداری کنید چرا که روند بهبودی را کند تر می کند.
- بعد از 7 روز به منظور برداشتن بخیه و اسپلینت بینی به مطب مراجعه نمایید و قبل از مراجعه استحمام نمایید به طوری که پانسمان بینی کامل خیس شود و هنگام برداشتن اسپلینت بینی فرد دردی را احساس نکند.
عوارض جراحی بینی استخوانی
می توان گفت که هر نوع عمل جراحی از عوارضی برخوردار است، جراحی بینی جزء کم ریسک ترین ها به حساب می آید. بعضی از مشکلاتی که در جراحی بینی ممکن است ایجاد شوند واکنش به داروی بیهوشی، خونریزی، عفونت و تجمع خون زیر پوست می باشد. انتخاب یک جراح خوب و باتجربه می تواند این عوارض را به حداقل برساند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مراقبت های قبل و بعد از جراحی به کاهش عوارض می تواند کمک بسیاری کند.
عوارض کوتاه مدتی که بعد از جراحی بینی استخوانی ایجاد می شود عبارتند از:
درد بعد از عمل
به دلیل تراشیده شدن استخوان و غضروف ها در عمل بینی بعد از عمل شما در نواحی مورد نظر دردی را احساس خواهید کرد. این درد کاملا گذراست و با مصرف مسکن هایی که پزشک برای شما تجویز می کند قابل کنترل است.
تورم
در روزهای ابتدایی، تورم (ناحیه چشم و بینی) بیشتر دیده می شود ولی بعد از گذشت مدت 2 هفته بعد از جراحی میزان این تورم کاهش می یابد، البته که یک سال طول می کشد تا نتیجه عمل کاملا مشخص شود.
کبودی
کبودی یکی دیگر از عوارض جانبی است که اغلب با عمل بینی استخوانی همراه است. میزان کبودی که به دنبال جراحی است بستگی به حساسیت بیمار و میزان عمل جراحی دارد. این کبودی معمولا در ناحیه اطراف چشم قرار دارد و می تواند تا ۱۰ روز طول بکشد. در حالی که کبودی نشانه ای از عوارض جدی تر نیست. شما باید وضعیت خود را در روزهای بعد از جراحی نظارت کنید. اگر چیزی غیر طبیعی به نظر می رسد، پزشک می تواند به شما در مورد اینکه آیا در کنار استراحت اقدامات دیگری برای بهبودی لازم است یا خیر کمک کند.
آیا جراحی بینی استخوانی برگشت پذیر است؟
در جواب این سوال باید گفت بازگشت برآمدگی و قوز بینی در جراحی بینی های استخوانی بسیار به ندرت رخ می دهد.ولی نباید به هیچ وجه بعد از عمل ضربه ای به بینی وارد شود، همچنین در دوران بهبودی حتما بر روی بینی خود چسب بزنید و به پهلو نخوابید. رعایت این نکات می تواند منجر شود تا دوره نقاهت کوتاه تر شده و نتیجه مطلوبی را داشته باشد.
چسب زدن به بینی
در جراحی بینی استخوانی ، مدت زمان توصیه شده جهت چسب زدن به بینی 4 هفته می باشد. در این مدت می توانید یک بار یا حتی دو بار در هر هفته به مطب پزشک، مراجعه نمایید و خود دکتر شخصا چسب بینی شما را می زند تا نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایرادات خودتان در چسب زدن را رفع کنید.
هزینه جراحی بینی استخوانی
در خصوص جراحی بینی استخوانی نمی توان هزینه مشخصی را مشخص کرد، با انجام معاینات و جلسات مشاوه هزینه کاملا مشخص می شود. هزینه جراحی بینی استخوانی بستگی به:
- آزمایشات اولیه
- دستمزد جراح
- داروهای بعد از عمل
- موقعیت جغرافیایی کیلنیک
و بسیاری از موارد دیگر دارد.
ذکر نکاتی در زمینه جراحی بینی استخوانی
یکی از مهم ترین مزیت هایی که بینی استخوانی نسبت به بینی های گوشتی دارد. این است که در غالب موارد رضایتمندی از نتیجه جراحی بینی استخوانی تا حد زیادی بیشتر از رضایت از نتیجه جراحی بینی گوشتی است. در واقع در مواردی چند مشاهده شده است که بعد از مدتی نتیجه جراحی بینی گوشتی از بین رفته و بینی گوشتی تا حدی از نتیجه ای که بعد از جراحی ایجاد کرده بود فاصله گرفته است. در این موارد زنان و دختران احساس می کنند. بینی شان بزرگ شده و کیفیت قبل را ندارد. این مساله متاسفانه نه به پزشک مربوط می شود و نه به بیمار. زیرا که آناتومی بینی گوشتی این اقتضا را دارد و نمی توان از آن گریز داشت.
برخلاف بینی گوشتی ، در اغلب موارد بینی های استخوانی نتایج فوری و قابل قبولی را بعد از عمل از خود نشان می دهند و این موجب احساس رضایت در افراد می شود.
دومین نکته این است که قبل از اینکه که جراح بخواهد تیغ جراحی را به دست گیرد تمامی ویژگی های بینی افراد را مورد بررسی قرار می دهد. ویژگی ها از قبیل طول بینی، عرض یا پهنای بینی، میزان قوس روی بینی و میزان لوله های بینی.
این بررسی ها به پزشک این اجازه را می دهد که بتواند برای جراحی نقشه راه درست و متناسبی را طراحی کند. همه این مسائل با مراجعه کننده درمیان گذاشته می شود و نیز تمامی انتظارات وی شنیده می شود. تا بهترین اتفاق رقم بخورد. پزشک تا جایی که آناتومی بینی و نیز حالت صورت در افراد اجازه می دهد بر آن است. که توقعات و خواسته های مراجعه کننده را برطرف سازد. و اگر به هر دلیلی خواسته مراجعه کننده قابل پیاده سازی نیست با دلایل علمی و منطقی وی را متقاعد می سازد.
نتیجه گیری
با رعایت نکات مذکور در این نوشتار می توانید بینی زیبایی داشته باشید که جذابیت و جلوه ای متفاوت به چهره تان می بخشد. هم چنین باید گفت عمل جراحی بینی استخوانی یکی از پرطرفدار ترین عمل های بینی است و حتی در صورت تمایل می توانید بینی تان را به شکل فانتزی عمل کنید.