جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی یکی از انواع عمل جراحی بینی می باشد که بر روی بینی گوشتی انجام می شود.بینی های که پوست ضخیمی دارند به عنوان بینی گوشتی شناخته می شوند. جالب است بدانید که بینی های گوشتی به دو دسته تقسیم می گردند. بینی های گوشتی که پوست ضخیمی ندارند اما لایه های چربی در زیر پوست وجود دارد و نوع دیگر این مدل بینی ها بدین صورت است که دارای پوست ضخیم بدون لایه های چربی می باشند.

با توجه به نژاد ایرانی کمتر بینی می توان یافت که کاملا گوشتی و کاملا بینی استخوانی باشد بنابراین همواره بینی های ایرانی ها ترکیبی از این دو میباشند.معمولا در تعریف بینی گوشتی این است که قسمت پایینی بینی پهن و دارای ساختاری استخوانی و غضروفی میباشد. نوع پوست بینی این نوع بینی ها ضخیم بوده و چربی زا است.

زیبایی چهره و ایجاد تناسب در آن، وابسته به شکل و فرم بینی است. بینی به‌دلیل محل قرارگیری در مرکز صورت، تعادل اجزا صورت را برقرار می‌کند. اگر ناهمواری یا مشکل در ابعاد بینی وجود داشته باشد، زیبایی صورت فرد تا حد زیادی تحت شعاع قرار می‌گیرد. به همین دلیل قصد داریم در ادامه این مطلب، نکات مهم در خصوص جراحی بینی گوشتی، ویژگی‌های عمل بینی گوشتی و پیچیدگی‌های جراحی آن را بررسی کنیم.

فهرست مطالب

بینی گوشتی

آنچه در بین مردم بینی گوشتی نامیده می شود از نظر علمی بینی با پوست ضخیم می باشد كه در موارد نسبتا زیادی با غضروف های ضعیف و نازك همراه می باشد.

این ویژگی ارتباطی با اندازه بینی نداشته و حتی بینی های كوچك نیز ممكن است پوست ضخیم داشته باشند و بر عكس گاهی بینی های بزرگ پوست غیر ضخیم داشته و بزرگی بینی بدلیل غضروفهای حجیم می باشد. به همین دلیل تشخیص بینی به اصطلاح گوشتی در مواردی تنها با معاینه توسط جراح امكانپذیر می باشد.

نتایج نهایی جراحی در این بینی ها به  پارامتر های مختلفی بستگی دارد كه میزان ضخامت پوست از مهمترین آنها می باشد، یعنی هر چقدر پوست ضخیم تر باشد نتایج جراحی محدود تر خواهد شد. همچنین نوع و علت پوست ضخیم نیز در نتایج جراحی دارای اهمیت می باشد.

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید، طبق تحقیقات انجام شده توسط پروفسور تامیر، حدود ۲۴% انسان‌های روی کره زمین، دارای بینی گوشتی هستند. این مدل بینی رایج‌ترین شکل و فرم بینی در انسان‌ها است. به گزارش CBS NEWS، بینی گوشتی به بینی انیشتین نسبت داده شده است؛ چرا که در عکس‌های انیشتین، به وضوح می‌توان گوشتی بودن بینی را تشخیص داد.

از کجا بدانیم بینی ما گوشتی است؟

بینی‌های گوشتی معمولا دارای منافذ باز زیادی هستند. پوست ضخیم در بینی گوشتی به وضوح دیده می‌شود. معمولا میزان ترشح غدد چربی در بینی‌های گوشتی به شدت زیاد است. پره‌های بینی در اکثر بینی‌های گوشتی، بزرگ و بیرون زده هستند. نوک بینی در بینی‌های گوشتی، پهن‌تر از سایر بینی‌ها است. غضروف بینی در بینی گوشتی معمولا پهن است.

انواع بینی گوشتی

غضروف و استخوان بینی گوشتی، بسیار نازک و ضعیف است طوری که با لمس کردن به راحتی قابل تشخیص نیست. بر خلاف باور عموم بینی‌های گوشتی، گوشتی نیستند بلکه پوست ضخیم دارند و چرب‌تر می‌باشند. که همین مورد باعث به وجود آمدن دو دسته بینی گوشتی می‌شود.

  • دسته اول

در بعضی از بینی‌های گوشتی، بافت چربی زیر پوست بیشتر است چون غدد سباسه آن خیلی زیاد است. به همین دلیل معمولاً بینی‌های گوشتی، چرب هستند و منافذ بزرگی دارند. تجربه نشان داده است که جراحی گوشتی در این دسته نتیجه بخش‌تر و راحت‌تر می‌باشد چرا که پوست ضخامت دسته دوم را ندارد و همین امر به استحکام فرم بینی لطمه زیادی وارد نمی‌کند.

  • دسته دوم

بعضی از بینی‌های گوشتی، پوست ضخیم می‌باشد و بافت زیر پوست درم یا جلدی آن‌ها به خاطر غدد چربی زیاد نمی‌باشد. جراحی این دسته معمولاً از دسته اول مشکل‌تر می‌باشد و لازم است که جراح متبحر و مجرب عمل این نوع بینی را به عهده بگیرد. لطفاً در انتخاب جراح خود دقت کنید و نمونه کارهای قبلی آن را خوب بررسی کنید.

جراحی بینی گوشتی چگونه است؟

شاید جراحی بینی گوشتی یکی از پیچیده‌ترین و خاص‌ترین جراحی‌های بینی محسوب شود. در بینی گوشتی حجم زیادی از پوست ضخیم وجود دارد. اولویت جراح بینی در عمل جراحی بینی های گوشتی این است که از یک قسمت بینی بافت غضروفی را برداشته و به قسمت دیگر اضافه کند .در بینی های گوشتی برای اینکه نوک بینی  رو به بالا داده شود از یک غضروف استفاده می شود البته در مواردی که بینی فرد غضروف نداشته باشد می توان از غضروف گوش و یا دنده و حتی در بعضی موارد از غضروف های مصنوعی استفاده کرد. کوچک کردن پره های بینی در اولویت بعدی جراح قرار میگیرد.

اقدام دیگر در نحوه جراحی بینی گوشتی حذف لایه های چربی است، در حقیقت افرادی که بینی های گوشتی با لایه های چربی زیاد دارند در طول جراحی می توان بخشی از این چربی ها را برداشت، اما بایستی دقت نمود به هیچ عنوان آسیبی به پوست وارد نشود.

زیرا اگر در زمان برداشتن چربی آسیبی به پوست وارد شود. اسکارهای ایجاد خواهد کرد که ترمیم آن بسیار سخت خواهد بود. بنابراین جراح نبایست وسوسه شود که بینی را بیش از حد کوچک نماید و استخوان بردارد، زیرا میزان برداشتن استخوان و غضروف ها در این نوع بینی ها محدود است و همچنین نبایست پوست را بیش از حد نازک کند به دلیل آنکه این اتفاق بسیار مشکل ساز خواهد بود.

تفاوت جراحی بینی گوشتی در مردان و زنان

تفاوت دیگر بینی های گوشتی در مردان و زنان بدین صورت است که فرم پذیری در بینی های گوشتی مردان مشکل تر خواهد بود و بایستی اقداماتی بیشتری انجام داد تا بتوان بینی زیبایی را جراحی نمود. اما با توجه به رعایت تناسب بین اجزای صورت در مردان نیازی به کوچک نمودن بینی نخواهد بود و از این لحاظ جراحی بینی در مردان آسان تر خواهد بود اما در زنان به دلیل ظرافت صورت می بایستی بینی را کوچک نمود کمی اشکال در کوچک تر سازی بینی در زنان داریم. اما در نهایت نتیجه جراحی بینی پس از دو سال در مردان و زنان تقریبا یکسان و رضایت بخش خواهد بود.

سن مناسب برای انجام عمل بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی جزء عمل های زیبایی است که سن افرادی که به آن مراجعه می کنند بسیار پایین است. به طور خلاصه می توان گفت بهترین سن برای انجام عمل بینی در دختران 16 سال و در پسران 17 سال می باشد.

معمولاٌ توصیه می‌شود که جراحی زیبایی مخصوصاً جراحی بینی گوشتی، در سنی انجام شود که صورت و اجزای آن به اندازه کافی رشد کرده‌اند طوری که بعد از عمل دیگر برگشتی اتفاق نیفتد. بنابراین اگر قصد جراحی بین دارید بهتر است حداقل تا سن بلوغ صبر کنید.

پیشنهاد سن مناسب برای دختران معمولاً بعد از 14 سالگی و برای پسران بعد از 16 سالگی می‌باشد. هر چند پیشنهاد بهتر، بعد از 18 سالگی می‌باشد چرا که اکثر افراد بعد از 18 سالگی دیگر بلوغ را پشت سر گذاشته‌اند و تغییر محسوسی در چهره آن‌ها اتفاق نمی‌افتد. بعد از 60 سالگی، جراحی زیبایی بینی توصیه نمی‌شود چرا که از این سن به بعد، بافت استخوانی به شدت سفت و محکم است و انعطاف پذیر نمی‌باشد.

روش های جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی باز

روش باز به این معناست که جراح به بافت بینی دسترسی کامل پیدا می کند. برای اینکه پزشک این دسترسی را داشته باشد، نیاز است که پوست بینی کنار زده شود. زیرا پوست بینی یک عضو مهم و حیاتی بینی است و نباید آسیبی به آن وارد شود. بنابراین با ایجاد یک برش در ناحیه زیر نوک بینی (کلوملا) پوست بینی بلند شده و ثابت نگه داشته می شود. در این روش جراح با دسترسی بالایی که دارد، آزادی عمل زیادی دارد و مقدار تغییراتی که می تواند اعمال کند بیشتر است. 

جراحی بینی بسته

در عمل بینی به روش بسته بر خلاف روش باز دامنه اختیار و آزادی عمل کمی به جراح اعطا می شود. در روش بسته پوست روی بینی دست نمی خورد و بنابراین جراح به بافت بینی دسترسی ندارد بلکه تنها با برش های کوچکی که از داخل بینی زده می شود می تواند تغییرات خود را انجام دهد. در این روش تغییرات کوچکی می توان اعمال کرد و نمی توان انتظار اصلاح ناهنجاری های اساسی را داشت.

جراحی بینی گوشتی به چه مدلی باید انجام شود؟

اگر شما نیز بینی گوشتی دارید باید بدانید که جراحی بینی گوشتی دارای محدودیت هایی است که باید رعایت شوند. شما نمی توانید هر مدلی که دلتان می خواهید جراحی کنید زیرا ممکن است پس از مدتی، بینی به حالت اولیه برگردد یا به کلی فرم بینی به هم بخورد. مدل هایی مانند عمل بینی فانتزی و عروسکی که در این جراحی ها، بینی تا حد قابل توجهی کوچک می شود، برای بینی های گوشتی مناسب نیست و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

همانطور که گفتیم بینی های گوشتی دارای غضروف نرم و انعطاف پذیر هستند، به همین دلیل درصورتی که بیش از حد کوچک شود و یا به درستی جراحی نشود به احتمال فراوان پس از مدتی، به حالت اولیه برمیگردد. با این اوصاف، بهترین مدلی که برای بینی های گوشتی توصیه می شود مدل طبیعی است.

اما در صورتی که بینی شما از نوع استخوانی باشد می تواند مدل های بیشتری را بدون ترس و استرس انتخاب کنید. از آنجا که غضروف بینی های استخوانی مستحکم و دارای پوست نازکی هستند می توانید مدل هایی مانند مدل عروسکی، طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی را انتخاب کنید.

آیا عمل بینی گوشتی برگشت پذیر است؟

عمل بینی گوشتی، بسیار حساس است و باید با ظرافت و دقت کافی انجام شود. در گذشته جراحی بینی گوشتی با مشکل مواجه می‌شد و اکثر بیماران شکایت داشتند که بینی آن‌ها برگش کرده و از فرم افتاده است. به این دلیل این اتفاق می‌افتاد که بینی گوشتی، بافت استخوانی و غضروفی ضعیفی دارد بنابراین با تراشیده شدن ضعیف‌تر می‌شد و تحمل وزن بینی را نداشت و در اثر جاذبه به پایین کشیده می‌شد. اینطور بود که بینی برگشت می‌کرد یا به عبارت دیگر دچار افتادگی می‌شد.

اما امروزه تکنیک‌های جدیدی کشف شده است که طبق آن عمل بینی بدون عوارض برگشت پذیری انجام خواهد شد. در این تکنیک سعی می‌شود به جای تراشیدن و ضعیف کردن استخوان یا غضروف، آن را تقویت کرد حتی امکان دارد از بافت گوش یا دنده برای این کار قرض بگیرند. با این کار استحکام بینی بیشتر شده و فرم بینی بعد از عمل حفظ خواهد شد. بنابراین نگران نباشد و به پزشک خود ایمان داشته باشید.

اقدامات قبل از جراحی بینی گوشتی

  • حتما باید در جلسه مشاوره از میزان انتظارات و اهداف خود از انجام جراحی بینی با جراح معالج خود صحبت نمایید.
  • در صورت دارا بودن سابقه مصرف دارویی خاص یا ابتلا به بیماری خاص ضروری است که پزشک تان را از این امر آگاه سازید.
  • آزمایشاتی که جراح برای تان تجویز می نماید را قبل از عمل انجام داده و نتایج آن را در اختیار جراح خود قرار دهید.
  • مصرف داروهای ضد التهاب نظیر بروفن و آسپرین حداقل به مدت 2 هفته قبل از عمل ممنوع می باشد ، زیرا این داروها منجر به افزایش احتمال خونریزی در طول عمل می شوند.
  • از آنجایی که مصرف دخانیات از جمله سیگار و همچینی مصرف مشروبات الکلی ، اکسیژن رسانی به خون را مختل می نمایند ، ضروری است از مصرف موارد یاد شده به مدت 2 هفته پیش از جراحی بینی اجتناب نمایید.
  • مصرف مایعات به میزان کافی ، یک روز قبل از انجام جراحی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • حتما شب قبل از جراحی ، استحمام نمایید.
  • به دلیل اینکه در روز جراحی باید معده خالی باشد ، باید از 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.
  • خانم ها باید در روز عمل از داشتن آرایش و لاک ناخن اجتناب نمایند.
  • آقایان در روز عمل باید با حداقل میزان سبیل و ریش به مرکز جراحی مراجعه نمایند.
  • به همراه داشتن هر گونه آلات فلزی و زیور آلات در روز عمل ممنوع می باشد.
  • بیمار باید به اتفاق همراه و حداقل نیم ساعت قبل از انجام عمل در مرکز جراحی حضور یابد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی

  • داروهایی که پزشک معالج به منظور جلوگیری از بروز درد و تورم احتمالی ناشی از عمل یا کنترل آن تجویز می نماید ، باید سر ساعت و طبق دستور به مصرف برسند.
  • کبودی و ورم ، از عوارض شایعی است که افراد بعد از جراحی بینی با آن روبرو می شوند و توصیه می شود جهت کاهش آن تا 24 ساعت از کمپرس یخ استفاده نمایند.
  • از دیگر مواردی که در جلوگیری از تشدید تورم بینی موثر است ، کاهش مصرف نمک و ادویه های تند می باشد که تا چند وقت بعد از عمل بینی باید مصرف آن ها را به حداقل رساند.
  • افراد به مدت 10 روز الی 2 هفته بعد از جراحی بینی باید به مقدار کافی استراحت نمایند.
  • در خصوص نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی باید خاطر نشان شد که هرگز نباید در حین خواب ، صورت تان با بالش در تماس باشد ؛ از این رو بهترین حالت برای خوابیدن بعد از عمل بینی ، حالت طاقباز ( به پشت ) می باشد.
  • ضمنا لازم است تا به کمک دو بالش ، سر را بالاتر از حد بدن قرار دهید تا بدین ترتیب با کمک بهبود جریان خون از افزایش کبودی و تورم بکاهید.

هزینه جراحی بینی گوشتی چقدر است؟

عمولا هزینه رینوپلاستی بینی گوشتی به نسبت انواع دیگر بینی، بیشتر است. علت این افزایش قیمت در هزینه جراحی بینی گوشتی، پیچیدگی این جراحی است. درواقع، بافت بینی به‌دلیل گوشتی بودن، نیازمند ظرافت در برداشت بافت است و غضروف بینی نیز، نیازمند تقویت خواهد بود. بدیهی است که چنین اقداماتی زمان زیادی از جراح می‌گیرد و همین موضوع موجب افزایش هزینه دستمزد پزشک، افزایش هزینه اتاق عمل، افزایش هزینه بی‌هوشی و موارد این‌چنینی می‌شود.

به طور کلی هیچ‌ یک از عمل‌های زیبایی در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا، تحت پوشش خدمات بیمه نیست. اما گاهی مشکلات جانبی که منشا آن بینی است، موجب می‌شود تا بیمه بخشی از هزینه درمان را تحت پوشش قرار دهد. برای مثال، اگر به‌دلیل انحراف تیغه بینی دچار مشکلاتی نظیر آلرژی یا عفونت‌های مکرر سینوسی شده باشید، بیمه تا حدی نسبت به پرداخت هزینه شما را یاری می‌کند. اما قطعا جراحی بینی گوشتی تحت پوشش بیمه نیست.

سوالات متداول درباره عمل بینی گوشتی

خوشبختانه خیر. خوشحالیم بگوییم که با تکنیک های جدید که در جراحی بینی گوشتی به کار گرفته می شود دیگر این مدل از بینی ها بعد از جراحی فرم خود را از دست نمی دهند و تاثیر جراحی کاملا تثبیت می شود. فلذا از این بابت نگرانی نداشته باشید.

در طول جراحی بینی گوشتی نیاز به ترمیم و گرفت غضروفی وجود دارد، البته بسیاری از بینی های استخوانی نیاز به گرفت غضروفی خواهند داشت. ولی در بینی های گوشتی می توان گفت به طور تقریبی در تمامی جراحی ها از پیوند گرفت غضروفی استفاده می شود زیرا سبب استحکام و همین طور شکل دهی به بینی می گردد و از برگشت بینی ها گوشتی پیشگیری می کند.

در تصور عامه مردم باوری مبنی بر افتادگی بینی گوشتی بعد از جراحی وجود دارد. باید گفت که این وضعیت زمانی ایجاد می‌شود که پزشک غیرمتخصص یا بی‌تجربه در این زمینه اقدام به جراحی کرده باشد. پزشک با عدم تقویت غضروف بینی و کوچک کردن بیش از حد آن، توان غضروف و ساختمان بینی را برای نگهداشتن بینی، کاهش داده است. به همین جهت با وجود نتیجه جراحی مطلوب بلافاصله بعد از عمل، در طی دراز مدت تغییراتی در بینی گوشتی ایجاد می‌شود که همان افتادگی بینی است.

یکی از محدودیت‌هایی که باید در جریان آن باشید، عدم امکان تغییر فرم بینی گوشتی، به بینی عروسکی است. درواقع، بینی‌های عروسکی و فانتزی نیازمند کوچک کردن بینی تاحد زیاد هستند.

درحالی‌که در بینی گوشتی اصلا چنین امکانی فراهم نیست. جراح متخصص معمولا بینی گوشتی را تاحد امکان کوچک می‌کند، اما کوچک‌تر شدن بینی و ظرافت مورد انتظار افراد برای داشتن بینی گوشتی، اصلا امکان‌پذیر نیست و چنین درخواستی توسط پزشک متخصص و باتجربه، پذیرفته نمی‌شود.

گفتنی است که بینی‌های گوشتی علاوه بر سر بزرگ و افتاده، پوستی با ضخامت بسیار بالا دارند که گاها با فشار دست به دلیل چربی بسیار ماده سفید رنگی به بیرون تراوش می کند. برخی بینی ها با وجود آنکه نوک بزرگ و افتاده ای دارند پوست نازکی دارند که این نوع بینی ها غضروفی یا استخوانی هستند.

نمی توان به راحتی گفت عمل بینی گوشتی حتما سخت تر از دیگر فرم های بینی است. اما به طور کلی از این نظر که در جراحی بینی گوشتی از روش های متفاوتی استفاده می شود، جراحی این نوع بینی ها با دیگر فرم های بینی متفاوت است و همچنین زمان بیشتری طول می کشد و ممکن است ورم و کبودی ها مدت بیشتری در اطراف بینی باقی بمانند.

کوچک نمودن بینی با لیزر یا هر نوع دستگاه دیگری امکان پذیر نخواهد بود. بزرگی و برجسته بودن استخوان تنها با جراحی امکان خواهد داشت. حتی بینی های گوشتی که برجستگی استخوان در آنها کمتر است کوچک نمودن بینی با استفاده از دستگاه امکان پذیر نمی باشد.

همان‌طور که می‌دانید، شاخص‌ترین مشخصه شناسایی بینی گوشتی، بافت پوست ضخیم آن است. در بینی خانم‌ها معمولا پوست صورت و بینی به نسبت آقایان نازک‌تر است. همین ویژگی موجب می‌شود تا جراحی بینی گوشتی در آقایان سخت‌تر از خانم‌ها باشد و آقایان زمان بیشتری را در اتاق عمل سپری کنند.

هر جراحی با عوارضی همراه است اما این عوارض به دو دسته جانبی و ناشی از جراحی تقسیم بندی می شود. عوارض جراحی بینی جانبی همچون تورم، کبودی و … موقتی بوده و ظرف مدت زمان بسیار کوتاه برطرف می شود. اما عوارض ناشی از جراحی به دلیل عدم تخصص کافی جراح می باشد. در صورت آنکه تکنیک های جراحی و مراقبت های پس از عمل به درستی انجام گردد، عوارض به وجود نخواهد آمد. برای پیشگیری از عوارض ناشی از جراحی سعی نمایید در انتخاب جراح خود دقت لازم و کافی را داشته باشید.

تورم پس از جراحی بینی طبیعی است و احتمال خواهد داشت که این تورم همراه با کبودی در اطراف چشم ها و زیر گونه ها باشد. این کبودی و تورم موقتی است و ظرف مدت زمان کوتاه برطرف می گردد. البته شدت کبودی و تورم بسته به تغییراتی که جراح ایجاد می نماید و جنس پوست صورت متفاوت است. در حالت کلی رعایت برخی موارد می تواند به کاهش تورم پس از جراحی بینی کمک نماید که عبارت است از:
بالا بودن سر هنگام خوابیدن
پرهیز از نوشیدن مایعات با نی
قرار نگرفتن در معرض نور خورشید
مصرف قرص آناهیل یا عصاره آناناس
پرهیز از مصرف غذاهای شور و ادویه دار
استفاده از کمپرس سرد به مدت 40 ساعت پس از جراحی

محتوای تغییر وضعیت

اکثریت افراد بعد از جراحی بینی نگران آن هستند که با افتادگی بینی مواجه شوند، اما بهتر است بدانید که آنچه منجر به بروز چنین عارضه ای می شود، تکنیک جراحی و تخصص جراح است. علاوه بر تکنیک جراحی صحیح در صورت آنکه پزشک غضروف های بینی را تقویت نماید این امر سبب می گردد تا از بروز چنین عارضه ای پیشگیری شود.

به دلیل جراحی و ترشحات ممکن است بیمار احساس تنگ شدن و پر شدن در بینی داشته باشد که به استافده از سرم ای شستشو به موقع و رعایت بهداشت تا تخلیه کامل ترشحات، به زودی برطرف خواهد شد.

چنانچه سوال یا نظری دارید در قسمت دیدگاه ها ثبت کنید تا در اولین فرصت پاسخ گوی شما باشیم.
همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا طرح سوالات خود در تمام ساعات از طریق تلگـــــرام یا واتـــساب با ما در ارتباط باشید.

09124957450

09394957487

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

فیسبوکتویتراینستاگرامتلگرام