کاشت مو

کاشت مو

با نزدیک شدن افراد به سن بالای 30 سالگی، تقریبا 50 درصد مردان به تدریج موهای خود را از دست می‌دهند. این آمار با عبور از 50 سالگی بیش از 85 درصد مردان را در بر  می گیرند . البته این مشکل تنها در خصوص مردان نیست و  نیمی از زنان با مشکلات ریزش مو  مواجه هستند .با این تفاسیر قابل درک است که چرا انواع روش‌های ترمیم مو تا این اندازه مورد توجه قرار گرفته است. امروزه تبلیغات متعددی در رسانه‌ها و فضای مجازی در این مورد دیده می شد.   روش‌های ترمیم و پیوند

ریزش مو مشکلی فراگیر و استرس‌زا بوده که ممکن است هر کسی را درگیر کند. البته این استرس تنها به خود مسئله ریزش مو محدود نمی‌شود. از همان ابتدا که برای درمان اقدام کنید، متوجه می‌شوید انتخاب یک شیوه‌ی درمانی برای خودش ماجراها دارد. انواع روش‌های خانگی، قرص‌ها، محلول‌ها و شامپوها را می‌بینید که به شما قول می‌دهند ریزش موهای شما را متوقف کنند. در این بین برخی افراد متوجه می‌شوند که کاندیدای خوبی برای کاشت مو هستند و این روش تنها درمان دائمی ریزش مو است. با خوشحالی به جست‌وجوی خود ادامه می‌دهند و تازه با ماجرایی جدید روبه‌رو می‌شوند به نام : انتخاب بهترین روش کاشت مو.در کلینیک های کاشت مو، پزشک فرد را معاینه کرده و پس از بررسی ها و یا آزمایش های اولیه، دلایل ریزش موی ابرو و یا ریزش موهای سر را ارزیابی و بهترین روش مقابله با این مشکل – که معمولا کاشت مو است – را به فرد معرفی می کند. ولی پیش از کاشت مو، فرد داوطلب باید اقدامات خاصی را انجام دهد تا بدن و پوست سر را آماده کند. به این ترتیب کاشت مو، بهتر جواب خواهد داد و برای فرد در زمان انجام این عمل و بعد از آن مشکلی پیش نخواهد آمد.اما در اینجا ده نکته که باید پیش از کاشت مو  در نظر بگیرید را به دقت به اتفاق بررسی می کنیم.توجه به این نکات تاثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی و حفظ سلامت و رضایت شما خواهد داشت.

فهرست مطالب

کاشت مو

بالا بردن  جذابیت چهره با داشتن موهایی زیبا و پرتراکم از نکات مهمی است که رسیدن به این مهم دور از دسترس نیست. عمل زیبایی کاشت مو طبیعی باعث شده تا فولیکول های مو که آسیب دیده شده و یا دچار ریزش شده اند، ترمیم یافته و دوباره رشد نمایند. این فرایند از سه مرحله برداشت واحدهای فولیکولار مو (گرافت مو) از محل اهدا کننده (بانک مو)، آماده سازی گرافت ها و مرحله آخر کاشت گرافت تشکیل می شود.

کاشت مو یا پیوند موی طبیعی، به برداشت و انتقال فولیکول مو از قسمت های قابل برداشت (بانک مو یا (donor area)) و یا قسمت هایی از بدن مثل ریش و سینه، و کاشت آن در قسمت هایی که دچار ریزش (طاس) شده اند، گفته می شود.

چه افرادی مناسب برای کاشت مو هستند

کاندید مناسب برای انجام عمل زیبایی کاشت مو، پس از پیوند مو طبیعی از نتیجه راضی هستند زیرا پیوند مو طبیعی باعث بهبود ظاهر افراد بیمار شده است و موهای بیمار دوباره رشد خواهد کرد. با این حال همه ی افراد قادر به انجام عمل زیبایی نخواهند بود.

از دیگر ویژگی های یک فرد برای کاشت مو باید داشته باشد به گزینه های باید  زیر اشاره کرد:

  • داشتن حداقل سن ۲۵ سال
  • مردانی که بیش از ۵ سال از مشکل ریزش مو خود رنج می برند.
  • مردانی که انتظارات واقع بینانه داشته و به این موضوع آگاهند که احتمال اینکه پس از عمل ریزش مو وجود داشته باشد، وجود خواهد داشت.
  • مردان و زنانی که به دلایلی مانند سوختگی موهای خود را از دست داده اند.
  • مردان و زنانی که به دلایل دیگری مانند لیفت صورت موهای خود را از دست داده اند.

چه کسانی برای کاشت مو مناسب نیستند

افرادی که منبع مویی خوبی ندارند. متخصصان  بتوانند از موهای آن مکان جهت انجام عمل پیوند مو استفاده کنند.افرادی که اغلب پس از جراحی  آسیب دیدگی زخم‌های شدید روی پوست آ‌ن‌ها ایجاد می‌شود.افرادی که به دلیل استفاده از داروهایی همچون شیمی درمانی موهای خود را از دست می‌دهند.افرادی که شرایط سنی قابل قبولی ندارند، ممکن است به نتایج خوبی از این عمل دست پیدا می نکنند. برای یک کاشت موی موفقیت ، فرد نباید بیش از حد جوان و یا بیش از حد مسن باشد. معمولا افرادی  ایده آل کاشت مو بالای 18 سال سن دارند.افرادی که از سلامتی عمومی برخوردار نیستند، نباید این جراح انجام بدهند. مشکلات سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های خونی و عصبی و بعضی از آلرژی‌ها، بر سر انجام عمل پیوند مو در فرد، مانع ایجاد می‌کنند.

روش های کاشت مو

در روش جراحی پزشک متخصص یک نوار ۶ تا ۱۰ اینچی از محل بانک موی فرد عمدتا پشت سر بیمار که شامل فولیکول های سالم می باشد را جدا کرده و این نوار یا همان فلپ در اختیار تیم کات یا جداسازی واحد های فولیکولار مو قرار می گیرد تا توسط میکروسکوپ های مخصوص فولیکول ها جدا و آماده فرایند کاشت شوند؛ این گونه برداشت گرافت های مو از بانک مو را با عنوان روش عمل یا FUT میشناسیم.

در این روش دیگر از جراحی و برداشت فلپ خبری نیست و فولیکول های مو به طور جداگانه با استفاده از پانچ های دستی ( FIT ) و یا میکروموتورهای اتوماتیک ( کاشت مو به روش SUT ) یا دستگاهای مشابه دیگر مانند Neo Graft و Safer از محل بانک مو برداشت می شود. برای شروع پزشک ابتدا سر را تمیز کرده و سپس داروی بی حسی را به نقاط مورد نظر تزریق خواهد کرد؛ سپس فولیکول های مو را توسط پانچ های معرفی شده مخصوص هر روش به صورت واحدهای فولیکولار مو برداشت می نماید. در نهایت واحد های فولیکولار برداشت شده از محل بانک مو در ماده نگهدارنده مخصوص خود در اختیار پزشک متخصص کاشت قرار گرفته تا فرآیند کاشت انجام شود که این مرحله نیز با دو تکنیک انجام میپذیرد. در روش های FIT ،FUT ، SUT و … از تیغ کاشت برای ایجاد برش های میلیمتری و جای گذاری فولیکول های مو توسط پنس های مخصوص در محل طاسی استفاده می شود. در روش دیگری که جدیدترین تکنیک کاشت موی طبیعی می باشد از دستگاه ایمپلنتر استفاده شده که از آن با عنوان کاشت مو به روش DHI نامبرده می شود.

روش FUT

روش FUT (به علت دشواری کمتر و سرعت بیشتر) هزینه‌های کمتری نسبت به سایر روش‌ها دارد.کل مراحل کاشت مو به روش FUT در یک روز انجام می‌شود.برای کاشت مو به روش FUT نیازی به تراشیدن موها نیست.چون FUT سریع‌تر است، فولیکول‌ها مدت کمتری خارج از بدن هستند و احتمال آسیب دیدنشان کمتر می‌شود.فرآیند استخراج فولیکول‌ها در روش FUT در زیر میکروسکوپ انجام می‌شود. برای همین تعداد فولیکول‌های سالم استخراج شده در واحد زمان بیشتر است. از جمله  درصد خطای ناشی از ابزار جراحی کمتر می‌شود.فولیکول‌های استخراج شده در روش FUT دائمی‌ترین موها را دارند. قوی‌ترین فولیکول‌های سر به شکلی متراکم در محلی قرار گرفته‌اند که برداشت نواری پوست از آن منطقه انجام می‌شود.

فواید:

بالاترین شانس برداشت گرافت سالم از بان مو در بین روش های برداشت گرافت.

معایب:

امکان باز ماندن جای اسکار در محل برداشت گرافت مو.

روش FUE یا FIT

کاشت مو به روش FIT (Follicular Isolation Technique) در حقیقت روش پیشرفته کاشت FUE می باشد که در آن گرافت های مو، با دستگاه میکرو پانچ مخصوص، به صورت تک به تک و دانه به دانه از دور تا دور سر (منطقه بانک مو) برداشته شده می شود .

کاشت مو به روش FUE در واقع مخففی از عبارت Follicular Unit Extraction می باشد. به دلیل پیشرفت در روش برداشت گرافت، امروزه فولیکولها به صورت بسیار ظریف‌تر و دقیق‌تری برداشت می شود و به کاشت مو به روش FIT شناخته می شود. در کشورهای اروپایی، از اصطلاح FUE به جای FIT بیشتر استفاده می‌شود.

روش SUT

اس یو تی یکی از روش های عمل پیوند طبیعی مو و رایج در کلینیک پوست و مو رز است. در روش کاشت مو به روش SUT از وسیله هایی بسیار دقیقی جابجایی فولیکول‌ها استفاده می‌کند. در نتیجه این روش پیوند موی طبیعی دقت بالاتری در مقایسه با روش‌های دستی داشته و عملکرد سریع‌تری خواهد داشت. در حین خارج شدن فولیکول‌های مو کمترین آسیب متوجه فولیکول‌ها و نیز پوست سر می‌شود. به همین دوره درمان کوتاه‌تری دارد. در شرایطی که بیمار بانک موی مناسبی در نواحی پشت سر نداشته باشد، با کمک این دستگاه  می‌توان از نواحی دیگری برداشته فولیکول انجام داد. عملکرد سریع‌تر، دوره درمان کوتاه‌تر و ظرافت و دقت بالاتر، از دلایل محبوبیت این روش است.

عوارض کاشت مو

عوارض پیوند مو اغلب بسیار جزئی هستند و چند روز پس از کاشت مو به راحتی از بین می روند . این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. تورم پوست
  2.  سرسوزش و خارش پوست سر و
  3.  احساس کرخت سر و بی حسی

نتایج نهایی کاشت مو

پس از کاشت موی طبیعی ، پزشک جراحان  برای شما آنتی بیوتیک و از جمله  داروهای ضد تورم تجویز خواهد کرد. بیشتر مراجعین پس از  چند روز پس از کاشت طبیعی مو ، به موقعیت شغلی خود برمی‌گردند و فعالیت‌های روزمره را از سر می‌گیرند. تقریبا دو تا سه هفته پس از انجام عمل، موهای کاشته شده خواهند ریخت. این بخشی از روند طبیعی کار است و هیچ علتی  برای نگرانی در این مورد وجود ندارد. پس از چند ماه، شما شاهد رشد موهای جدید خود خواهید بود. نتایج پیوند مو کاملا دائمی است و موهای جدید در ادامه سال‌های زندگی، همواره همراه شما خواهند بود. با این وجود انتخاب یک سبک زندگی سالم، برای جلوگیری از مشکلات در این موها، بسیار مهم است.

سوالات متداول درباره کاشت مو

ریزش مو در بیشتر افراد، چه آقایان و چه خانم ها رخ می دهد؛ برای رفع این مشکل از روش های مختلف کاشت مو با توجه به نوع ریزش یا طاسی سر استفاده می کنند. به عنوان مثال کاشت مو FUE در بین مردان محبوبیت بیشتری دارد اما برای بانوانی که ریزش مو با الگوی مردانه را تجربه می کنند نیز استفاده می شود.

برای اینکه عمل کاشت مو با موفقیت انجام شود، واحدهای فولیکول از ناحیه هایی از سر یا بدن فرد بیمار استخراج می شوند؛ زیرا اگر فولیکول های مو از شخص دیگری در بدن بیمار پیوند شود، بدن آن را خارجی تشخیص می دهد و پیوند را رد می کند. فولیکول های مو به طور کلی از ناحیه پشت سر و بالای گردن (نوچال nuchal) گرفته می شوند؛ در موارد بسیار نادر که به اندازه کافی موهای سالم در این ناحیه وجود نداشته باشد، فولیکولهای مو از سایر قسمت های بدن مثل بازوها یا قفسه سینه برداشته می شوند.

قدیمی ترین روش کاشت مو روش FUT بود که به دلیل برداشت های فلپی از بانک مو و وجود طولانی مدت زخم و بخیه استفاده از آن منسوخ شد. پس از آن روش های اصلاح شده FIT و FUE با برداشت دانه ای گرافت ها بدون نیاز به جراحی متداول شد اما کاشت همچنان توسط شیارهای ایجاد شده انجام می شد. در سالهای اخیر روش جدید SUT با استفاده از تجهیزات پیشرفته بدون آسیب به گرافت های مو طرفداران بسیاری پیدا کرده و پس از آن تکنیک کاشت مو به روش DHI علاوه بر مزیت های روش قبل با پیوند بیشترین تعداد گرافت بدون نیاز به جراحی در مراکز پیشرفته کاشت مو استفاده می شود.

برای انجام پیوند مو، در ابتدا به ناحیه دریافت کننده سر و بانک مو بی حسی موضعی تزریق می شود که پس از گذشت چند دقیقه پوست سر فرد کاملا بی حس شده و هیچ دردی حس نمی کند. ممکن است پس از گذشت چند ساعت از پیوند مو، به دلیل از بین رفتن اثر بی حسی، بیمار درد خفیفی در نواحی پیوند شده حس کند که معمولا برای یک یا دو روز اول به او قرص یا پمادهای مسکن داده می شود.

قطعا هرچه میزان ریزش مو بیشتر و ناحیه مورد نیاز پیوند وسیع تر باشد، کاشت مو نیز بیشتر طول خواهد کشید؛ درصورتی که ناحیه طاسی سر بزرگ باشد ممکن است برای تکمیل کاشت مو چندین جلسه نیاز شود. البته روش کاشت مو نیز تاثیر فراوانی در مدت زمان انجام آن دارد و به طور کلی در روش های جدید طی یک جلسه چهار تا شش ساعته انجام می شود.

روشهای جدید کاشت مو عبارتند از کاشت مو به روش SUT و کاشت مو به روش DHI، که هر دو روش با استفاده از میکروموتورهای اتوماتیک انجام می شوند و بدون آسیب به گرافت ها امکان کاشت پرتراکمی را میدهند. از سال 2010 با ساخت قلم ایمپلنتر امکان کاشت مستقیم بدون نیاز به برش برای پزشکان کاشت مو در روش DHI ایجاد شد. کاشت مو مستقیم نیز مانند سایر روش ها شامل دو مرحله برش و کاشت میباشد، البته با این تفاوت که موهای برداشت شده توسط قلم ایمپلنتر در مدت کوتاهی پیوند می شوند و به همین دلیل نتیجه طبیعی و موفقیت آمیزی را به همراه دارد.

در روش های جدید کاشت مو SUT و کاشت مو DHI که برداشت گرافت مو توسط ابزار اتوماتیک می باشد، بسیاری از معایب روش های سنتی از بین رفته اند و مزایایی مانند عدم نیاز به جراحی، عدم ماندگاری جای زخم و سلامت فولیکول های مو را در بر دارند. در روش کاشت مو مستقیم بر خلاف سایر روش ها نیازی به تراشیدن سر، برش یا بخیه نمی باشد و به همین دلیل دوران نقاهت بسیار کوتاهی برای بیمار خواهد داشت. دیگر مزیت برتری تکنیک کاشت مو به روش DHI نسبت به سایر روش ها پیوند تعداد 80 تا 90 فولیکول مو در سانتیمتر مربع می باشد که نسبت به روش FUE تراکم سه تا چهار برابر بیشتر را فراهم می کند.

از آنجا که عمل کاشت مو یک جراحی غیرتهاجمی و بدون نیاز به بیهوشی می باشد، دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد. البته روش کاشت مو تاثیر مستقیمی در طول این مدت دارد. به طور کلی در روش های جدید کاشت مو تنها چند روز اول بعد از پیوند نیاز به استراحت و تا چند هفته ابتدایی نیاز به مراقبت های بعد از کاشت مو به طور ویژه خواهید داشت.

هزینه کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد، از مهمترین این عوامل وسعت ناحیه مورد پیوند می باشد که طبعا با ناحیه وسیع تر نیاز به تعداد بیشتر فولیکول های پیوندی و زمان طولانی تر انجام پیوند دارد. عوامل دیگری که بر هزینه کاشت مو تاثیر مستقیمی دارند عبارتند از روش کاشت، اعتبار و تجهیزات کلینیک، تخصص و تجربه پزشک.

وقتی عمل پیوند مو در مناطقی از سر انجام می شود ممکن است موهای ضعیف آن ناحیه به دلیل شوک وارده به پوست سر ریزش پیدا کنند که پس از مدتی دوباره به حالت قبل باز میگردند. فولیکول های موی کاشته شده نیز پس از چند هفته معمولا دچار ریزش میشوند، اما این ریزش به صورت سطحی بوده و بعد از گذشت سه تا چهار ماه فولیکول ها با حفظ خصوصیات خود مجددا رشد می کنند.

همانطور که گفته شد طی چند هفته پس از عمل ممکن است متوجه ریزش مو از ناحیه پیوند شده شوید. نگران نباشید موهای پیوند شده بعد از مرحله ریختن از حدود ماه چهارم مجدداً رشد خود را آغاز می کنند. رشد مو حتی برای افرادی که ریزش مو را تجربه نمیکنند روند کندی دارد، حدودا 12 تا 15 ماه طول می کشد تا فولیکولهای مو قوی و سالم رشد کنند و قابل مشاهده باشند.

از آنجا که موهای ناحیه اهداکننده از نظر ژنتیکی با بقیه موهای شما یکسان هستند، خطر رد کردن پیوند به هیچ عنوان وجود ندارد و فولیکول های مو پیوند شده از نظر ژنتیکی در برابر طاسی مقاوم هستند و در طول زندگی شما به رشد خود ادامه می دهند. البته ممکن است در مناطق مختلف سرتان متوجه ریزش موی کمی شوید که می توانید با نظر پزشک از روش های درمانی مکمل کاشت مو استفاده کنید.

معمولا سنین بین 25 تا 50 سال به عنوان بهترین سن برای متقاضیان کاشت مو شناخته می شوند؛ البته حتما لازم نیست که بیمار در این دوره قرار داشته باشد. اما در سنین پایین تر ممکن است الگوی ریزش نامنظم و ادامه دار باشد و در سنین بالا ممکن است به دلیل ضعف جسمانی یا بیماری امکان انجام پیوند مو وجود نداشته باشد.

مهمترین مراقبت های قبل از کاشت مو مربوط به عدم استعمال هرگونه دخانیات (سیگار، قلیان، سیگار الکترونیکی و …) و نوشیدنی های الکلی در مدت یک هفته پیش از پیوند می باشد، زیرا نیکوتین باعث خونریزی بیش از حد و الکل باعث رقیق شدن خون می شود. همچنین بهتر است در خصوص تغذیه خود با پزشک مشورت کنید و در صورتی که از دارو استفاده می کنید مخصوصا داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، با پزشک خود در میان بگذارید. توصیه می شود

در جلسه مشاوره با پزشک باید موها در اندازه طبیعی خود باشند تا تراکم و جهت رشد آن برای پزشک مشخص شود. در روش کاشت مو FUE قبل از عمل باید موهای کل سر تراشیده شود تا تکنسین پزشکی بتوانند عمل را به دقت انجام دهند؛ اما در روش های جدید کاشت مو مانند روش کاشت مو DHI نیازی به تراشیدن سر نمی باشد.

ر روش های قدیمی مانند کاشت مو FUT که برای برداشت گرافت از بانک مو به صورت نواری اقدام می کردند از بیهوشی کامل استفاده می شد، اما در روش های جدید مخصوصا روش مستقیم کاشت مو DHI که برداشت با استفاده از ابزار میکرو انجام می شود، درد بسیار کمی وجود خواهد داشت که با تزریق بی حسی موضعی به پوست سر از آن جلوگیریمی شود.

همواره تغذیه مناسب و دارای پروتئین باعث رشد بهتر و تقویت مو می شود، به همین ترتیب بعد از کاشت مو یک رژیم غذایی متعادل از میوه ها، سبزیجات، گوشت و غیره می تواند به رشد بهتر و نتیجه نهایی کمک کند. در صورتی که در خونتان کمبود ویتامین یا مواد معدنی مانند آهن، ویتامین D یا بیوتین دارید، بهتر است با مشورت پزشک از مکمل ها یا قرص های مولتی ویتامین نیز استفاده کنید.

همانطور که می دانید یک کاندید خوب برای کاشت مو نیاز به شرایط جسمی سالم، شرایط سنی، بانک موی مناسب و بسیاری دیگر دارد، از طرفی تجربه و مهارت پزشک و روش کاشت مو نیز بر دریافت نتیجه موثر هستند. در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد شما شرایط انجام پیوند مو را دارید، با انجام مراقبت های قبل و بعد از کاشت مو خواهید توانست تا حدود زیادی نتیجه دلخواهتان را بدست آورید.

بدون شک رنگ مو حاوی مواد شیمیایی است که میتواند بر نتیجه ی عمل تأثیر منفی بگذارد.

بنابراین توصیه میشود که شخص45 الی 60 روز بعد از کاشت از رنگ کردن مو خوددرایی نماید.

کوتاهی مو هم بعد از دو ماه مجاز است.

بله  این افراد هم میتوانند کاشت مو طبیعی انجام دهند. در ابتدا گرافت هایی از مناطق سالم پوست برداشت شده.

و بعد از تقسیم به قطعات کوچکتر  در مناطق آسیب دیده کاشت میشوند.

روز عمل موهای شما در کلینیک توسط تکنسین کاشت کوتاه میشود.

با این وجود، دو ماه بعد از عمل مجاز هستید مو خود را کوتاه کنید.

بستگی به روش کاشت موی فرد دارد. اگر روش  FIT باشد حدودا 6 الی 7 ساعت طول می کشد.

اگر روش کاشت  FUT باشد7 الی 8 ساعت زمان می برد  و اگر روش کاشت  ترکیبی  FIT و FUT  باشد

که در دو روز انجام می شود و روزی 6 تا 7 ساعت زمان می برد .

توصیه میشود که روز بعد از عمل کاملا استراحت کرده و برای خوابیدن صحیح تا دو هفته دو بالشت نرم را به نحوی

زیر سر خود قرار دهید که زاویه 45 درجه و نیمه نشسته داشته باشید. و از بالشت های  u  شکل هم می تواندد استفاده کنند.

بعد از باز کردن باند سر  هر روز و گاها روزی دو بار باید جای بخیه و سر را به روش آموزش داده شده ، شستشو داد.

و بعد از یک ماه می توان به روش قبل دوش گرفت اما هنگام شستشوی سر فشار خیلی کمی به سر وارد شود.

چنانچه سوال یا نظری دارید در قسمت دیدگاه ها ثبت کنید تا در اولین فرصت پاسخ گوی شما باشیم.
همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر یا طرح سوالات خود در تمام ساعات از طریق تلگـــــرام یا واتـــساب با ما در ارتباط باشید.

09124957450

09394957487

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

FacebookTwitterInstagramTelegram